Blog donderdag 4 juli 2019

Dag 175

Vanochtend waren we weer in het LUMC voor de standaard controles en voor een beenmergpunctie. De punctie ging vlotjes. Mijn leuke, lieve dokter Jennifer kan het echt super goed en bijna pijnloos. Op deze manier heb ik liever een punctie dan een bezoek aan de tandarts! 
Na de punctie kreeg ik mijn eerste vaccinatie van een hele serie. De komende anderhalf of twee jaar krijg ik elke 3 maanden een inenting tegen allerlei ziektes, omdat er vanuit gegaan wordt dat het geheugen van het immuunsysteem is gewist bij patiënten na een stamceltransplantatie. Vandaag kreeg ik Prevenar, tegen pneumokokken (hersenvliesontsteking en longontsteking). En een boekje om alle vaccinaties in bij te houden.
De prik zelf viel wel mee, maar inmiddels voelt mijn arm alsof er iemand overheen gefietst is. Die arme babies ook, die deze vaccinatie allemaal krijgen, die houden dus ook echt hele pijnlijke armpjes over aan zo’n prik!
Over 3 maanden nóg een keer en daarna DKTP (difterie, kinkhoest, tetanus en polio). Dan volgt er nog van alles, maar geen BMR (bof, mazelen en rode hond), omdat daar een levend virus als vaccin wordt gegeven. Dat kan dan weer gevaarlijk zijn in ons geval. Het is daarom wel belangrijk voor me om het opkomende mazelen virus uit de buurt te blijven…

Toen we klaar waren zijn we in het restaurant van het ziekenhuis gaan lunchen en ineens kwam daar een bekend gezicht naar me zitten. Verpleegkundige Mike uit het Haga werkt sinds deze week in het LUMC en het lot stuurde hem langs ons tafeltje. Superleuk om hem weer te zien!

Ik voel me echt goed op het moment. Ik heb veel aan de fysio. Ik word er sterker door en mijn energie gaat (een beetje) vooruit. De DLI (toediening van de donor T-cellen) volgende week dinsdag, kan daar wel weer verandering in gaan brengen over een paar weken, maar voorlopig ben ik een blij mens!

Ik wil ook nog graag even iedereen heel erg bedanken, die onze meiden heeft gesponsord voor hun komende zwemtocht voor Swim to fight cancer! Ze gaan een fantastisch bedrag bij elkaar zwemmen, dankzij jullie. Jullie zijn kanjers!

https://www.fightcancer.nl/…/Cat…/swim-to-fight-cancer-delft

https://www.fightcancer.nl/…/flo…/swim-to-fight-cancer-delft

Ik heb gisteren ook nog iets heel leuks gedaan, maar daar schrijf ik morgen een apart blogje over! Én ik heb nog iets héél leuks aangeboden gekregen, maar ook daarover later meer!