Blog vrijdag 5 juli

Nieuwe hobby!

Zo’n twee jaar geleden zag ik op Facebook foto’s voorbijkomen van bordjes en vaasjes met vrolijk gekleurde stippen, in mooie patroontjes. Na wat rondvragen ontdekte ik dat er workshops werden gegeven door Nienke, van Stipstijl.nl(www.stipstijl.nl) om deze techniek te leren. Dat leek me wel wat en ik hield de website in de gaten om me in te schrijven voor een workshop. Een jaar later was ik nog steeds niet geweest, omdat ik óf steeds niet kon op de data van de workshop, of het was niet bij ons in de buurt. Ook waren de workshops vaak snel volgeboekt.

Ik besloot om Nienke een mailtje te sturen met de vraag of ze eens bij ons in de buurt wilde komen ‘stippen’. Ik zou dan wel op zoek gaan naar geschikte adresjes. Zo gezegd, zo gedaan. Ik vond een aantal leuke tentjes waar een workshop gegeven zou kunnen worden en mailde de gegevens naar Nienke. Zij zou er naar kijken. Vlak na onze mailwisseling sloeg het noodlot toe en kreeg ik in augustus 2018 de diagnose acute leukemie. Vanuit het ziekenhuis liet ik Nienke weten dat het volgen van een workshop er voor mij voorlopig niet in zou zitten. Tot eind januari zou ik opgenomen en behandeld worden en daarna zou er nog een hele lange periode van herstel volgen. Van mijn lief kreeg ik het boek ‘Stippen’, dat Nienke heeft geschreven, om me alvast te verheugen op betere tijden.

In die zware, donkere periode werd ik in het ziekenhuis gebeld door Nienke. Zij vond het zó erg voor me, dat ze me graag een privé workshop wilde aanbieden. Dat mocht in het ziekenhuis zijn of thuis, ik mocht kiezen. Ik was er stil van. Vond het zó bijzonder dat een wildvreemde zoiets voor mij wilde doen.
Afgelopen dinsdag, tien maanden na de diagnose voelde ik me fit genoeg en kwam Nienke met haar bakken vol verfspulletjes bij ons thuis. Samen met dochter Floor mocht ik het allernieuwste patroon, dat nog niet officieel gelanceerd was, uitproberen op een bordje.

En wat was het leuk om te doen! We hebben er een nieuwe hobby bij! Ik denk dat er nog heel veel gestipte bordjes zullen volgen, want het is enorm verslavend.

Lieve Nienke, heel erg bedankt voor de geweldige middag. We hebben er zó van genoten. Ziek zijn is niet leuk, maar het afgelopen jaar heeft me ook veel moois gebracht. Mede door dit soort lieve lichtpuntjes ben ik overeind gebleven. Ik ben je daar ontzettend dankbaar voor!

Liefs, Annemiek

#stipstijlvirus

2 antwoorden op “Blog vrijdag 5 juli”

  1. Wat een werk en wat een prachtige resultaten,heel veel.
    plezier met je nieuwe ambacht!!

Reacties zijn gesloten.