Donderdag 3 januari 2019

Vanmorgen om 7.30 uur reden we thuis weg. De zenuwen gierden door mijn lijf vanaf het moment dat ik om 6.45 uur mijn ogen opendeed. Het was redelijk rustig op de weg, dus om 8.10 uur hadden we al geparkeerd en liepen we in Leiden, een half uur te vroeg, het ziekenhuis binnen.
Eerst gingen we nog even langs de polikliniek om bloed af te nemen en daarna door naar de afdeling hematologie op de 6e etage.

Het is een enorm groot gebouw, maar de routes zijn er duidelijk aangegeven. Voor wie er op bezoek komt (en visite is heel welkom!!): volg vanaf de ingang route 201 en je komt vanzelf terecht op de afdeling hematologie, ik bivakkeer in kamer 36. Zoals jullie ook kunnen zien op één van de foto’s heb ik een groot, leeg prikbord, dus kom maar weer door met die kaartjes! ? Voor het postadres, zie foto.

Ik werd ontvangen door verpleegkundigen Martha en Emma (ook hier zijn gelukkig lieverds, hoera!) en zij hebben hebben ons alle praktische informatie gegeven en we hebben alle belangrijke zaken voor de opname doorgenomen. Daarna ben ik mijn tassen gaan uitpakken en heb ik mijn kamer alvast een beetje ’thuis’ gemaakt. De kamer is best ruim. Het uitzicht is niet wat ik in het Haga gewend was, maar het kon ook slechter en er schijnt in de middag een zonnetje naar binnen, yeey! 
De oplettende kijker ziet op de foto’s dat het toilet op een nogal eigenaardige plaats zit…

Om een uur of 12 werd ik opgehaald voor het plaatsen van mijn PICC lijn (Perifeer Ingebrachte Centraal Veneuze Catheter), dat door de anesthesist op de verkoever van de OK werd gedaan. Via deze lijn kan weer alle chemo, veel medicatie en bloedafname geregeld worden. 
Er werd via mijn bovenarm een lijn van 38 cm ingebracht die vlak boven mijn hart moest uitkomen, maar de eerste 30 keer nam het draadje steeds de verkeerde afslag, naar mijn hals ipv naar beneden. Dat was eigenlijk het enige van de hele ingreep dat vervelend voelde, verder viel het reuze mee.

Weer terug op de afdeling hebben Dennis en ik geluncht en de laatste spullen een plekje gegeven. Toen kwam de zaalarts nog even langs voor de dagelijkse controles en er werden een aantal kweken afgenomen. Daarmee zit het programma er voor vandaag wel zo’n beetje op. Vanavond word ik aangesloten op het infuus, om alvast te beginnen met spoelen en dan krijg ik morgen de eerste chemo.

Vanavond krijg ik gezellig bezoek en ook morgen overdag is er aanloop. Als er mensen langs willen komen zijn ze zeer welkom, mits ze niet ziek zijn uiteraard. Wel altijd graag even in overleg met Dennis of mij. Bloemen zijn ook hier overigens verboden en cadeautjes zijn écht niet nodig.

Dennis gaat nu naar huis en ik ga mezelf een beetje vermaken met rondwandelen op de afdeling, haken, tv kijken en misschien alvast een hometrainer scoren voor op mijn kamer. Mijn stress level is inmiddels weer wat gezakt, ik heb het vertrouwen weer een beetje terug en de mantra die ik de hele dag tegen mezelf zeg: ‘Alles komt goed’ begint weer te wortelen in mijn lijf.
Alles komt goed ❤