Zondag 6 januari 2019

Even een kort blogje, omdat ik steeds misselijk ben en dat erger wordt van op een scherm kijken. 
Vrijdag en zaterdag heb ik chemo gehad, een behoorlijk pittig spul met een eindeloze lijst aan bijwerkingen. Ik ben vooral moe en misselijk. Vandaag wordt er nog nagespoeld en daarna zou ik in principe een paar dagen van het infuus af kunnen, op voorwaarde dat ik genoeg drink en alles binnen houd. En dat lukt op het moment niet erg.
Ik moet ook een paar keer per dag mijn mond spoelen met een heel smerig spul, tegen alle bacteriën, maar daar ga ik ook van spugen.
Ik krijg daarnaast nog de nodige andere medicijnen, die ik zelf op aangegeven tijdens moet innemen.

Mijn haar is de laatste dagen aardig terug gegroeid, maar dat gaat er de komende dagen/weken wel weer af. Gisteren werd ik door al het extra vocht via het infuus wakker met een pafferige kop. Ik was in één dag ruim 3 kilo aangekomen. Maar met plaspillen is dat nu wel weer normaal.
Vrijdag is er ook een mondhygiënist langs geweest om te kijken of alles goed ging met mijn gebit en die was tevreden. En er is een gehoortest afgenomen. Mijn ene oor is beduidend slechter dan het andere, nog net geen gehoorapparaat, zei ze. Maar dat komt niet door de behandeling, dat merkte ik al langer.
Sinds vanmorgen is ineens ook mijn zicht slechter. Het midden is onscherp. Ik hoop dat dat een tijdelijke bijwerking is. De hematoloog komt straks zijn visite doen, ik hoop dat hij daar een antwoord op heeft.

Verder gaat het een beetje af en aan. Het ene moment gaat het wel goed, het andere slaat de angst me om het hart. Woensdag de bestraling, ook niet iets om naar uit te kijken. En daarmee (in combinatie met de chemo) is mijn eigen bloedaanmaak volledig lamgelegd. En is mijn lijf klaar voor de stamceltransplantatie donderdag.

Mijn broer Gerard ligt hier de hele woensdag om zijn stamcellen te laten oogsten.

Ik had nog meer willen schrijven, maar stop weer, want ik ben misselijk en ik zie niet goed. 
Tot later