Woensdag 2 januari 2019

Vandaag ben ik ter voorbereiding op de komende behandeling, samen met Dennis en Floor ‘even’ naar Leiden heen en weer geweest. Ik kreeg uitleg over de manier van bestralen, de mogelijke bijwerkingen en ik mocht alvast even gaan kijken in de bestralingsruimte. Het wordt een volledige lichaamsbestraling op 9 januari (de dag voor de stamceltransplantatie). Ik moet dan eerst ongeveer 20 minuten op mijn ene zij liggen en daarna 20 minuten op de andere.
Om mijn hart en longen te beschermen tijdens de bestraling moet er een blok gemaakt worden ter grootte van mijn longen, dat dan tussen het apparaat en mij in komt. Om dat precies op maat te kunnen maken werd er vandaag een CT-scan gemaakt. Ik had verwacht dat ik dat niet zo eng zou vinden, maar raakte op het laatste moment toch in paniek. Gelukkig waren de dames die me er doorheen moesten praten lief en geduldig en kwam het goed. Tenslotte kreeg ik, om volgende week de precieze locatie te bepalen waar die blokken moeten komen, nog 2 tatoeagepuntjes op mijn borstkas, eentje vóór en eentje achter. Ze zijn piepklein, maar toch, het zijn wel twee tatoeages, wie had dat ooit gedacht…

Inmiddels zijn we weer bijna thuis. Nog één nachtje thuis bij mijn liefjes en dan gaat het beginnen. Ik ben nog altijd even positief en optimistisch, maar tegelijkertijd ook doodsbang. Ik kan al jullie gebedjes, kaarsjes, duimen en positive gedachten heel hard gebruiken!

Eén antwoord op “Woensdag 2 januari 2019”

  1. Ik wens je heel veel sterkte bij de komende behandelingen, Annemiek! Ik leef met je mee! En ik zal heel hard duimen dat je door de behandeling weer helemaal beter wordt!

Reacties zijn gesloten.