Terug in het Haga

Vanmorgen ben ik met volle tassen en een knoop in mijn maag weer vertrokken naar het Haga ziekenhuis. Het afscheid van alles en iedereen thuis was dit keer zoveel lastiger dan in augustus, toen ik geen tijd had om me te realiseren wat er allemaal gebeurde.
De knoop in mijn maag was er vooral omdat vandaag ook de dag van de uitslag was, van de laatste beenmergpunctie. Het hele behandelplan hangt hier vanaf.

Bij aankomst op de afdeling hematologie voelde alles meteen weer vertrouwd. Mijn nieuwe tijdelijke thuis is kamer 27, naast de huiskamer, met uitzicht op Delft en de ochtendzon op mijn snoet.
Én kale muren, dus kom maar weer door met de post! ?

Toen ik een beetje klaar was met uitpakken en de eerste controles waren gedaan, kwam de dokter met het verlossende bericht dat ik in remissie ben! Dat betekent dat de punctie heeft uitgewezen dat de leukemie niet meer aanwezig is in mijn beenmerg.
GOED NIEUWS DUS!!!

Het oorspronkelijke plan blijft hiermee van kracht:
Vandaag krijg ik een nieuwe centrale lijn geplaatst voor het infuus, er worden een longfoto en een hartfilmpje gemaakt en morgen start de chemo. Dit keer een kuur van 5 dagen met twee medicijnen, die niet veel meer/andere bijwerkingen geven dan de vorige twee kuren. Het is wel de verwachting dat mijn dip (die over zo’n 11 dagen begint) langer duurt, omdat het beenmerg al aardig wat te verduren heeft gehad de laatste tijd. Het zal dus eerder een verblijf van 5 weken worden dan 4 weken. Vandaag over 5 weken is het 5 december, dus jullie begrijpen wel wat ik op hoop…

Mijn lunch werd net binnengebracht, dus ik ga eens even eten. En daarna naar de OK voor mijn nieuwe lijn. Ik heb mijn minibar weer ingericht, voorlopig heb ik genoeg te snoepen ?
Tot later!