Woensdag 29 oktober

Vandaag had ik een kleine onderbreking van mijn herfstreces. Vanochtend om 9.30 uur had ik in het Haga Leyweg een afspraak voor een beenmergpunctie. Echt mijn hobby wordt het nooit, maar het viel wel een soort van mee. 

De uitslag van de punctie is woensdag bekend. Een heel spannend moment, want ik hoop dan te horen dat de chemokuren ervoor hebben gezorgd dat de leukemie weg is uit het beenmerg.

Om 13.00 uur had ik een afspraak bij de kaakchirurg, ook in het Haga, maar dan locatie Sportlaan.
Normaal doen ze altijd een preventieve screening bij de kaakchirurg voordat je aan de chemo begint, om te kijken of er gebitsproblemen zijn die risico’s kunnen geven tijdens de kuur. Maar omdat er bij mij in augustus geen tijd was om te wachten met de chemokuur, is die risicoanalyse nooit gedaan. Omdat mijn bloedwaarden voor het eerst sinds die tijd weer redelijk hoog zijn, deden ze dat nu.
Mijn gebit zag er goed uit, dus er hoefden gelukkig geen tanden of kiezen getrokken te worden.

Dankjewel Agathe, voor het taxiën vandaag, voor de morele steun en voor het lachen. Ik was blij dat ik in je hand mocht knijpen bij de punctie en dat je bereid was mijn gebitscontrole te doen, tijdens de afwezigheid van de kaakchirurg! ?

Morgen is waarschijnlijk mijn laatste dagje thuis, voordat het chemocircus weer gaat beginnen…