vrijdag 5 oktober 2018

Vandaag ben ik de dag weer begonnen met yoga, samen met Katja. Het is een heerlijke start van de dag. Eigenlijk hadden we iets vroeger moeten starten dan half acht, want nu werden we steeds onderbroken door de hectiek van de dag (het lab kwam bloedprikken, de dames van de catering wilden weten wat we voor ons ontbijt wilden), maar we werden allebei wat later wakker vanmorgen.

Mijn avondeten bestaat al een dag of 5 uit een avocado, een blikje maïs of bonen, een blikje vis en wat komkommer (zie foto). De warme maaltijden van het ziekenhuis zien er zo onaantrekkelijk uit op mijn bestelscherm, dat ik me er niet toe kan zetten ze te bestellen en de tosti’s en broodmaaltijden was ik ook een beetje zat. Maar dit is voor nu een prima alternatief, dus vanavond eet ik het ook weer.

Ik heb Dennis, die zo langskomt met Floor, een boodschappenlijstje gestuurd. Behalve de gezonde dingen voor het avondeten stonden er ook dingen op als: kleine zakjes chips, kruidnoten en merci chocolade. Gisteravond had ik voor het eerst in wéken zin om iets te snacken (afgezien van de popcorn van afgelopen zaterdag), maar had ik niks in ‘huis’. Vanaf nu zorg ik dus dat ik iets te kiezen heb, voor als ik weer trek krijg!

Gisteren had ik weer een transfusie nodig met trombocyten (bloedplaatjes). Daarvoor werd weer een nieuw infuus aangebracht in mijn onderarm, omdat ik nu geen centrale lijn meer heb. Na de transfusie werd het infuus meteen weer afgedopt, dus ik heb er verder weinig last van. Het enige vervelende van geen centrale lijn meer hebben, is dat ik nu iedere dag geprikt word om mijn bloedwaarden te meten. Op zich heb ik daar geen probleem mee, maar mijn aderen zijn erg lastig te prikken, dus het gaat elke ochtend eerst 2 keer mis, voordat ze in een bloedvat zitten. Maar dat is de prijs die ik graag betaal voor het niet vastzitten aan mijn infuuspaal.

Verder heb ik echt niks te klagen. Mijn handen en voeten zijn goed aan het genezen. Er komt overal nieuwe huid terug. Het ziet er niet uit, maar last heb ik er niet van. Ik ga hier als nieuw weer weg, al ik straks helemaal klaar ben met alle behandelingen; dan heb ik een nieuwe huid, nieuw haar en nieuwe stamcellen!

Het weekend komt er weer aan. Voor de meesten van jullie het deel van de week waar je het meest naar uitkijkt. Voor ons het saaiste deel van de week. Maar het wordt mooi weer, dus ik ga lekker met mijn kale bakkes in de zon zitten, in de huiskamer, met in de verte uitzicht op de skyline van Delft. En we vermaken ons wel met puzzelen, spelletjes en visite. En natuurlijk met snacks voor de tv ?

Een heel fijn weekend allemaal!

Eén antwoord op “vrijdag 5 oktober 2018”

  1. Veel snackplezier! Je hebt gelukkig veel goeds te melden, super!
    Sterkte met wat nog beter moet worden!

Reacties zijn gesloten.